Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

De palestinske områdene

Det følgende bygger på opplysninger som den israelske generalmajoren Ya'acov Orr gav i begynnelsen av juni. Han koordinerer aktivitetene på Vestbredden og i Gaza.

Før palestinerne startet volden i slutten av september, arbeidet ca. 120.000 palestinere i Israel. Det har etter hvert gått ned til ca. 40.000, halvparten av dem ulovlig. Etter selvmordsaksjonene i mai/juni er områdene grundigere avstengt.

Etter at volden startet, har ledigheten i de palestinske områdene økt fra ca. 11 % til 33 %. Grensen for fattigdom er definert så lavt som en inntekt på 2,50 amerikanske dollar pr. dag (23-24 kroner pr. dag). Antallet som lever under denne grensen, har økt fra 23 % til 40 %. Gjennomsnittlig årsinntekt har falt fra 17-18.000 kroner til 10-11.000 kroner i året.

Arafats palestinske styret gir hjelp til ca. 5 % av de fattige palestinerne, mens Hamas hjelper 12 %. De fattige er i ferd med å venne seg til en vanskelig økonomisk situasjon. Det har vært en sterk økning i beundringen for Arafat og i palestinsk nasjonalisme.
Han mente at palestinere flest ønsker at konflikten med Israel skal ta slutt. Flertallet tar ikke del i volden. Men de fleste støtter at volden skal fortsette til palestinerne får en egen stat. Palestinerne er blitt mer selvhjulpne økonomisk. De har begynt å framstille mel, meierivarer, byggematerialer og andre viktige produkter selv.

Palestinske medier driver hjernevasking, sa Orr. Israelerne får skylden for all vold, særlig bosetterne. Det blir lite meldt om at palestinerne starter vold. I det siste har det palestinske styret også begynt å gi Israel skylden for trafikkulykker.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart