Støtte for Oslo-prosessen

I begynnelsen av juni ble en meningsmåling offentliggjort. Den forbauset mange i Israel. Den viste at selv etter 8 måneder med intifada, støtter et stort flertall av israelerne (58 %) Oslo-prosessen. 85 % støttet fredsavtalen med Egypt. Og 74 % mente fremdeles at det var riktig å trekke seg tilbake fra Libanon (selv om mange mener at dette var det som oppmuntret palestinerne til sin intifada). - Feilmarginen er 3 %. 74 % støtter tanken om å skille palestinere og jøder. Med bare 62 % tror at dette er mulig i praksis. - Det er også sterk støtte for å atskille jøder og arabere i Jerusalem. 51 % er villig til å oppgi kontrollen over arabiske bydeler i Jerusalem som en del av en varig avtale. Men dette er innrømmelser man er villig til å gjøre i prinsippet. Det er liten vilje til innrømmelser så lenge volden varer. Og hele 85 % trodde at volden ville bli ytterligere opptrappet.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

I begynnelsen av juni ble en meningsmåling offentliggjort. Den forbauset mange i Israel. Den viste at selv etter 8 måneder med intifada, støtter et stort flertall av israelerne (58 %) Oslo-prosessen. 85 % støttet fredsavtalen med Egypt. Og 74 % mente fremdeles at det var riktig å trekke seg tilbake fra Libanon (selv om mange mener at dette var det som oppmuntret palestinerne til sin intifada). – Feilmarginen er 3 %.
74 % støtter tanken om å skille palestinere og jøder. Med bare 62 % tror at dette er mulig i praksis. – Det er også sterk støtte for å atskille jøder og arabere i Jerusalem. 51 % er villig til å oppgi kontrollen over arabiske bydeler i Jerusalem som en del av en varig avtale.
Men dette er innrømmelser man er villig til å gjøre i prinsippet. Det er liten vilje til innrømmelser så lenge volden varer. Og hele 85 % trodde at volden ville bli ytterligere opptrappet.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelAngriper sivile med 120mm bombekaster
Neste artikkelAngriper sivile med 120mm bombekaster
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise