En brå oppvåkning

Fra en artikkel av Yosef Goell 04.06.01 i Jerusalem Post.

Demokratier, slik som Israel er, må nesten alltid gjennomgå en langvarig og smertefull prosess før de blir tvunget til å se ubehagelige sannheter i øynene. Men når de endelig har gjort det, kan den legitimiteten demokratiske systemer gir regjeringene gjøre dem i stand til å ta de skrittene som trengs for å handle slik situasjonen krever.
Dette er situasjonen for Israel i dag. Mange av oss har trengt en lang tid full av død for å våkne for at formannen i det palestinske styret, Yasser Arafat og hans følgesvenner ikke er og aldri har vært «fredspartnere». Men nå har nesten alle [israelerne] våknet for den sannheten.

Det vil ikke bli noen forandring i lederskapet blant palestinerne før de forstår at Israel ikke lenger er dumsnill. Israel vil ikke gjøre innrømmelser som kan sette statens liv i fare og bare få en papirfred i bytte. Men når dette omsider blir klart for alle, vil det komme palestinske ledere som riktignok ikke vil søke fred, men en måte å leve sammen på som kan tjene begge parters interesser.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelSharon ber USA presse Arafat
Neste artikkelFryser utbyggingen
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise