Sensur på hatpropaganda

Snille og hyggelige nordmenn har vanskelig for å tro det når vi sier at NRK og andre store medier driver en systematisk forfalskning av nyhetsstoffet (og bakgrunnsstoffet også, for den saks skyld). Og praktisk talt alltid går det i disfavør av Israel. Blant de meldingene som systematisk og omhyggelig blir sensurert bort, er den utstrakte hatpropagandaen som foregår i det palestinske samfunnet (og den arabiske verden for øvrig): Skolebøker fra de laveste klassene og oppover er fulle av antisemittisk hatpropaganda. Det finnes ikke ett eneste kart i noen arabisk lærebok eller offisielt atlas som inneholder staten Israel med grenser (uansett hvilke) og navn. 26. mai holdt Yasser Arafat en tale i Organization of the Islamic Conference. Møtet var i Qatar. Arafat roste flere ganger palestinerne for å "vanne landet med sitt blod" i kampen for "Palestina". Og han slapp seg fullstendig løs: Israel bruker "anriket uran, giftgass og radioaktivt materiale" mot palestinernes "hjem, gårder og fabrikker". Israel gjør bruk av "de mest morderne våpen for mord, ødeleggelse og tilintetgjørelse". For ordens skyld: I motsetning til USA og Storbritannia bruker ikke Israel anriket uran (eller annet radioaktivt materiale) i våpen. I tillegg til de moralske sidene ved saken bor jøder og palestinere så tett at å sende slikt materiale ut i naturen, uvegerlig vil ramme begge parter. Den "giftgassen" som stadig omtales, er vanlig tåregass, av samme typen som politiet i en rekke vestlige land bruker. Arafat sa også at statsminister Ariel Sharon har "mottatt arkitekttegninger for å bygge en synagoge på gårdsplassen i Haram Sharif [Tempelplassen]. Den skal være et grunnlag for å bygge Templet …" (De store mediene i Norge har knapt framlagt på skikkelig vis at blant de kravene Arafat stilte i fjor til en løsning, var at jøder skal kunne stenges helt ute fra sitt helligste sted, og at det faktisk pågår en ødeleggelse av arkeologiske funn på Tempelplassen, en ødeleggelse israelske regjeringer ikke har stanset for å ikke provosere til krig. Statsminister Ehud Barak gikk med på å gi kontrollen over til et islamsk organ.) Arafats tale er, naturligvis, bare funnet verdig til å refereres i noen ganske få vestlige medier. Leserne får selv tenke etter om man har hørt og lest det i de mediene man bruker. Fritt etter Andrea LevinJerusalem Post 11.06.01.

Snille og hyggelige nordmenn har vanskelig for å tro det når vi sier at NRK og andre store medier driver en systematisk forfalskning av nyhetsstoffet (og bakgrunnsstoffet også, for den saks skyld). Og praktisk talt alltid går det i disfavør av Israel.

Blant de meldingene som systematisk og omhyggelig blir sensurert bort, er den utstrakte hatpropagandaen som foregår i det palestinske samfunnet (og den arabiske verden for øvrig): Skolebøker fra de laveste klassene og oppover er fulle av antisemittisk hatpropaganda. Det finnes ikke ett eneste kart i noen arabisk lærebok eller offisielt atlas som inneholder staten Israel med grenser (uansett hvilke) og navn.

26. mai holdt Yasser Arafat en tale i Organization of the Islamic Conference. Møtet var i Qatar.
Arafat roste flere ganger palestinerne for å “vanne landet med sitt blod” i kampen for “Palestina”. Og han slapp seg fullstendig løs: Israel bruker “anriket uran, giftgass og radioaktivt materiale” mot palestinernes “hjem, gårder og fabrikker”. Israel gjør bruk av “de mest morderne våpen for mord, ødeleggelse og tilintetgjørelse”.
For ordens skyld: I motsetning til USA og Storbritannia bruker ikke Israel anriket uran (eller annet radioaktivt materiale) i våpen. I tillegg til de moralske sidene ved saken bor jøder og palestinere så tett at å sende slikt materiale ut i naturen, uvegerlig vil ramme begge parter. Den “giftgassen” som stadig omtales, er vanlig tåregass, av samme typen som politiet i en rekke vestlige land bruker.

Arafat sa også at statsminister Ariel Sharon har “mottatt arkitekttegninger for å bygge en synagoge på gårdsplassen i Haram Sharif [Tempelplassen]. Den skal være et grunnlag for å bygge Templet …” (De store mediene i Norge har knapt framlagt på skikkelig vis at blant de kravene Arafat stilte i fjor til en løsning, var at jøder skal kunne stenges helt ute fra sitt helligste sted, og at det faktisk pågår en ødeleggelse av arkeologiske funn på Tempelplassen, en ødeleggelse israelske regjeringer ikke har stanset for å ikke provosere til krig. Statsminister Ehud Barak gikk med på å gi kontrollen over til et islamsk organ.)

Arafats tale er, naturligvis, bare funnet verdig til å refereres i noen ganske få vestlige medier. Leserne får selv tenke etter om man har hørt og lest det i de mediene man bruker.

Fritt etter Andrea LevinJerusalem Post 11.06.01.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkel“Våpenhvile” ifølge PA
Neste artikkelNå er det nok!
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise