Observatører

I slutten av juni uttalte Colin Powell (USAs utenriksminister) seg til fordel for en slags overvåkingsgruppe i konflikten mellom Israel og palestinerne. Det er noe palestinerne har forlangt lenge og som Israel har gått imot.

Ifølge Janine Zacharia i Jerusalem Post er Powells uttalelse et resultat av drøftinger med israelerne. Det er tale om en liten gruppe observatører, noe helt annet enn den «beskyttelsesstyrken» Arafat har forlangt. Gruppen skal i det vesentlige bestå av amerikanere.

En av faktorene bak er at en uformell gruppe europeiske observatører i Beit Jalla og Betlehem ser ut for å ha klart å redusere spenningen i disse områdene vesentlig.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelHoldningen blant palestinerne
Neste artikkelSkyter mot Gilo igjen
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise