Arafats terror-strategi

Siden oktober 2000 har PLO trappet opp sin krig mot Israel.

Denne kursen har støtte selv fra forholdsvis moderate medlemmer slik som Ziyad Abu Ziyad. Han sa i forrige uke til et medlem av det kanadiske parlamentet at israelerne ikke skal få lov til å leve normale liv. De skal ikke kunne nyte konserter, gå ut og så videre. Da han ble spurt om han ikke var bekymret over de ødeleggende konsekvensene av en slik strategi på det israelske folket, svarte han: ”Det er bare den første, naturlige reaksjonen i en stat i sjokk. Men når de kommer over sjokket, vil de bli drevet til å godta våre krav.” (Yigal Carmon i Jerusalem Post 7.6.01)

Det er altså ikke riktig når det framstilles slik at de 10-15 daglige terrorepisodene i Israel er på individuelt initiativ, noe Arafat dessverre ikke kan kontrollere. Det er en bevisst strategi for å gjøre livet utålelig for israelerne. For å oppnå dette, er det viktig at verden fortsetter som nå: Sterk kritikk så snart Israel svarer, mens drap av jøder blir godtatt av verden – unntatt hvis mange dør samtidig. Med 1-4 om gangen er det nesten helt OK å drepe jøder, særlig i ”de okkuperte områdene”.

Til slutt skal Israel presses til å gi etter for hovedkravet: Full rett for de arabiske flyktningene fra 1948, og deres utallige etterkommere, til å vende tilbake til selve Israel. – Et mer kortsiktig mål er at flest mulig av de mest ressurssterke israelerne skal flytte til utlandet. Det vil svekke Israel på langt sikt.

Og dermed er det slutt på den jødiske staten, og jødene er tilbake til sin tidligere status: Diskriminert og til dels forfulgt minoritet i alle arabiske land og, når det passer slik, i Europa og resten av verden.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelDrepte tenåringsjente
Neste artikkelPeres kan forhandle
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise