«Bosetningene» øker

Det er ikke tvil om at de jødiske ”bosetterne” i Vestbredden og Gaza er utsatt for et sterkt psykisk press pga. all volden. Det har vært en alminnelig oppfatning at bosetterne forsøker å komme seg ut og tilbake til Israel (eller til ”trygge” land i Europa eller Amerika).

Tall som Innenriksdepartementet har offentliggjort i august, viser at siden desember har antallet jøder på Vestbredden og i Gaza ikke gått ned, men økt, fra 203.067 i desember til 208.015 i juni. Det er en økning på 2,43 prosent.

Selv i Gaza, hvor det kanskje har vært mest vold, er den jødiske befolkningen gått litt opp.

Det er sikkert mange forklaringer på tallene. Men så langt er det i hvert fall ikke noen flukt fra ”bosetningene”.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelVatikanet og 2. verdenskrig
Neste artikkelIsrael er mitt andre hjemland
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise