Sharon om Jordan: Ikke palestinsk

Sharon rundt 1980: En gang, så vidt jeg husker var det rundt 1980, uttalte nåværende statsminister Ariel Sharon at når han ble statsminister, skulle han gi kong Hussein 14 dager på å komme seg ut av Jordan. Deretter skulle kontrollen over landet gis til dem som er i flertall der, palestinerne. Dermed ville palestinerne ha en stat, og det ville være åpenbart for alle at de ikke ville trenge en stat nr. 2. Vestbredden og Gaza skulle, ifølge Sharons plan den gangen, være under delt kontroll av Israel og den palestinske staten i Jordan. Jøder skulle være statsborgere i Israel, arabere i den palestinske staten. Jo mer samarbeidsvillig den nye staten viste seg å være, jo mer kontroll kunne den få. Det skulle altså være en funksjonsdeling, ikke en deling av landområdene. Sharon nå: Disse tankene rant oss i hu da vi leste en melding fra slutten av juni. Den gjengir statsminister Sharon slik: Det er viktig at Jordan forblir en sterk stat. Dersom palestinerne skulle få kontroll over Jordan, vil en palestinsk stat strekke seg fra den irakske grensen til Petah Tikva. En slik stat vil utgjøre en strategisk trussel mot Israel. Så Sharon har nok skiftet oppfatning i løpet av de siste 20 åra.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Sharon rundt 1980: En gang, så vidt jeg husker var det rundt 1980, uttalte nåværende statsminister Ariel Sharon at når han ble statsminister, skulle han gi kong Hussein 14 dager på å komme seg ut av Jordan. Deretter skulle kontrollen over landet gis til dem som er i flertall der, palestinerne. Dermed ville palestinerne ha en stat, og det ville være åpenbart for alle at de ikke ville trenge en stat nr. 2.

Vestbredden og Gaza skulle, ifølge Sharons plan den gangen, være under delt kontroll av Israel og den palestinske staten i Jordan. Jøder skulle være statsborgere i Israel, arabere i den palestinske staten. Jo mer samarbeidsvillig den nye staten viste seg å være, jo mer kontroll kunne den få. Det skulle altså være en funksjonsdeling, ikke en deling av landområdene.

Sharon nå: Disse tankene rant oss i hu da vi leste en melding fra slutten av juni. Den gjengir statsminister Sharon slik: Det er viktig at Jordan forblir en sterk stat. Dersom palestinerne skulle få kontroll over Jordan, vil en palestinsk stat strekke seg fra den irakske grensen til Petah Tikva. En slik stat vil utgjøre en strategisk trussel mot Israel.
Så Sharon har nok skiftet oppfatning i løpet av de siste 20 åra.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelSELVMORDSBOMBE: Avverget
Neste artikkelBosetningsdumheten
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise