Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Sharon om Jordan: Ikke palestinsk

Sharon rundt 1980: En gang, så vidt jeg husker var det rundt 1980, uttalte nåværende statsminister Ariel Sharon at når han ble statsminister, skulle han gi kong Hussein 14 dager på å komme seg ut av Jordan. Deretter skulle kontrollen over landet gis til dem som er i flertall der, palestinerne. Dermed ville palestinerne ha en stat, og det ville være åpenbart for alle at de ikke ville trenge en stat nr. 2.

Vestbredden og Gaza skulle, ifølge Sharons plan den gangen, være under delt kontroll av Israel og den palestinske staten i Jordan. Jøder skulle være statsborgere i Israel, arabere i den palestinske staten. Jo mer samarbeidsvillig den nye staten viste seg å være, jo mer kontroll kunne den få. Det skulle altså være en funksjonsdeling, ikke en deling av landområdene.

Sharon nå: Disse tankene rant oss i hu da vi leste en melding fra slutten av juni. Den gjengir statsminister Sharon slik: Det er viktig at Jordan forblir en sterk stat. Dersom palestinerne skulle få kontroll over Jordan, vil en palestinsk stat strekke seg fra den irakske grensen til Petah Tikva. En slik stat vil utgjøre en strategisk trussel mot Israel.
Så Sharon har nok skiftet oppfatning i løpet av de siste 20 åra.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart