Islams mindreverdighetsfølelse

For bare noen få århundrer siden var kristenheten en sivilisasjon som var underlegen i forhold til den muslimske, med astronomer, matematikere, leger, arkitekter, banker og soldater som gav engelsk ord som admiral, trafikk og sjekk, og som erobret Bysantium, Hellas, Ungarn og Spania.

Men så begynte kristne å seile kloden rundt, bosatte nye kontinenter og startet den industrielle revolusjonen. Den arabiske verden ble liggende etter. «Vantro» oppfant boktrykkerkunsten, dampbåten, biler, lokomotiver og fly, siden ferdigmat, og de brakte elektrisitet, datamaskiner og telekommunikasjon til verden. Og til slutt landet de på selve månen, muslimenes symbol.

Det er dette at muslimene ikke lenger har noen lederstilling som gir næring til «det muslimske raseriet», som Bernard Lewis ved Princeton kaller det. De arabiske folkene er i uforholdsmessig stor grad analfabeter, arbeidsledige og nødlidende. Men det skyldes ikke noen fra Vesten. Det er skyldes dere egne ledere. De er ikke valgte. De har kastet bort enorme mineralrikdommer som deres land er velsignet med. Hver tredje oljedollar er brukt på våpen. og mye av resten har de investert i utlandet som privatfolk i stedet for hjemme som regjeringer som satser på å fremme framskritt og velstand.

Dette er noe av det som frambrakte terroren mot USA.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsrael får ikke bli med
Neste artikkelMøte igjen avslått
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise