Jødiske bøker bannlyst

Et av de nyeste og mest moderne universitetene i England, The University of Lincolnshire og Humberside (ULH), forbyr bøker av jøder og bøker som refererer til jøder.

Det britiske kulturrådet kjenner til ordningen, og sjokkerte britiske jøder ved å si at de ikke hadde tenkt å gjøre noe med sensuren.

Rektoren ved universitetet bekrefter at man sensurerer jødiske bøker, og sier til avisen The Independent at han beklager det. Samtidig bekrefter han at de gjør det av frykt for å støte andre, pengesterke grupper som søker til universitetet.

Foranstående stod i Aftenposten 6.4.99, nederst til venstre på s. 50. Jeg vet ikke hva som er mest skremmende: Selve stoffet eller det faktum at noe så rystende ikke har vært omtalt i norske medier på annen måte enn denne ytterst bortgjemte, så langt jeg kjenner til.
Meldingen er et bevis på hvor viktig det er å forlange at innvandrere innretter seg etter de demokratiske spillereglene (for det er vel arabiske innvandrere som er de «pengesterke grupper» som forlanger en slik politikk). Hvis ikke, kan vi få et samfunn ingen av oss liker å bo i.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelWilloch og etnisk rensing
Neste artikkelIrak kan true Israel
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise