Færre muslimer i USA enn meldt

Det har vært vanlig å si at det er 6-7 millioner muslimer i USA. Men ifølge en studie utført av American Jewish Committee er dette tallet ganske sterkt overdrevet. Det foreligger riktignok ingen sikre tall, for amerikanske myndigheter har lovforbud mot å spørre folk om religion. Et spørsmål er hvem man skal regne som muslim. En rekke afro-amerikanere har konvertert til noe de mener er Islam, men ikke alt dette er godkjent som ekte av andre muslimer. Tallet på slike konvertitter varierer fra 10.000 til 4,5 millioner! Gruppen bak rapporten mener at det mest sannsynlige tallet er 1.876.000. Men selv om man runder alle tall av oppover, er det vanskelig å se at det er grunnlag for et tall som er høyere enn 2.814.000. I oktober kom en undersøkelse fra The American Religious Identification Survey 2001, og utført av The Graduate Center of the City University of New York. 50.000 mennesker ble spurt. Denne undersøkelsen viste også 1,8 millioner. Rapporten fra den jødiske komiteen har tatt utgangspunkt i tall fra media, ser på tidligere demografiske undersøkelser, vurderer ulike forsøk på å måle befolkningen og tar hensyn til innvandrings-statistikker og tall fra folketellingene. Etter at rapporten ble offentliggjort, har muslimske ledere i USA beskyldt den jødiske gruppen for å tone antallet muslimer ned for å svekke deres innflytelse, mens jødene på sin side beskylder muslimene for overdrevne tall for at de kan øke sin innflytelse. Det har også tidligere vært meldt om overdrevne tall på muslimer. I april 2000 skrev redaktøren for religiøst stoff i Los Angeles Times, Teresa Watanabe, at muslimske grupper hadde økt sine anslag usannsynlig sterkt, bl. a. fra 520.000 i 1996 til 3,2 millioner i 1998. Denne artikkelen bygger på to artikler i Jerusalem Post, av Melissa Radler og Daniel Pipes. For egen regning vil vi legge til at for noen år siden viste en annen undersøkelse at det er mange amerikanere med arabisk bakgrunn. Men en uforholdsmessig stor del av dem er ikke muslimer, men kristne. Det gjenspeiler det presset kristne generelt er utsatt for i de arabiske landene, mange foretrekker å flykte. Det pågår faktisk hele tiden en stille, men ganske storstilt, flukt av kristne fra arabiske land, også fra Arafats rike.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Det har vært vanlig å si at det er 6-7 millioner muslimer i USA. Men ifølge en studie utført av American Jewish Committee er dette tallet ganske sterkt overdrevet. Det foreligger riktignok ingen sikre tall, for amerikanske myndigheter har lovforbud mot å spørre folk om religion.

Et spørsmål er hvem man skal regne som muslim. En rekke afro-amerikanere har konvertert til noe de mener er Islam, men ikke alt dette er godkjent som ekte av andre muslimer. Tallet på slike konvertitter varierer fra 10.000 til 4,5 millioner!

Gruppen bak rapporten mener at det mest sannsynlige tallet er 1.876.000. Men selv om man runder alle tall av oppover, er det vanskelig å se at det er grunnlag for et tall som er høyere enn 2.814.000.

I oktober kom en undersøkelse fra The American Religious Identification Survey 2001, og utført av The Graduate Center of the City University of New York. 50.000 mennesker ble spurt. Denne undersøkelsen viste også 1,8 millioner.

Rapporten fra den jødiske komiteen har tatt utgangspunkt i tall fra media, ser på tidligere demografiske undersøkelser, vurderer ulike forsøk på å måle befolkningen og tar hensyn til innvandrings-statistikker og tall fra folketellingene.

Etter at rapporten ble offentliggjort, har muslimske ledere i USA beskyldt den jødiske gruppen for å tone antallet muslimer ned for å svekke deres innflytelse, mens jødene på sin side beskylder muslimene for overdrevne tall for at de kan øke sin innflytelse.

Det har også tidligere vært meldt om overdrevne tall på muslimer. I april 2000 skrev redaktøren for religiøst stoff i Los Angeles Times, Teresa Watanabe, at muslimske grupper hadde økt sine anslag usannsynlig sterkt, bl. a. fra 520.000 i 1996 til 3,2 millioner i 1998.

Denne artikkelen bygger på to artikler i Jerusalem Post, av Melissa Radler og Daniel Pipes. For egen regning vil vi legge til at for noen år siden viste en annen undersøkelse at det er mange amerikanere med arabisk bakgrunn. Men en uforholdsmessig stor del av dem er ikke muslimer, men kristne. Det gjenspeiler det presset kristne generelt er utsatt for i de arabiske landene, mange foretrekker å flykte. Det pågår faktisk hele tiden en stille, men ganske storstilt, flukt av kristne fra arabiske land, også fra Arafats rike.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkel454 drept hittil i år
Neste artikkelIsraeler omkom
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise