“Israel har skylden”

The Daily Star i Beirut hadde 25.10 en artikkel om hva som skjer når det er noe går galt i Libanon. En engelsk oversettelse av den arabiske artikkelen stod i Jerusalem Post 31.10. Dette er et kort referat av innholdet.

Når kirker eller moskeer blir angrepet med bomber eller skytevåpen, når det er opptøyer på en konsert, når en dommer blir drept og alt mulig annet negativt som kan skje, kommer det samme ritualet hver gang: Ministre eller andre ledere i samfunnet står fram og sier at Israel står bak handlingen, på en eller annen måte.

Og gang etter gang blir de skyldige senere arrestert og dømt, og det viser seg at de ikke har noe med Israel å gjøre. Men ingen ser ut til å lære leksen. Neste gang er det de samme beskyldningene igjen.
Riktignok har Israel forårsaket mye vondt i Libanon, både åpent og i det skjulte. Men alle disse falske anklagene tar i stor grad brodden av de begrunnede klagene libaneserne kan ha mot Israel.

Og det at skylden legges på Israel, uansett om det er grunnlag for det, får alle organer i den libanesiske staten til å virke enda mer uprofesjonelle enn de egentlig er. Det blir åpenbart at politikere bare slenger ut ord som de ikke har dekning for. Sikkerhetsfolkene stiller også ut sin mangel på profesjonalitet. Libaneserne framstår som hatefulle ekstremister.

De eneste som tjener på alle disse falske beskyldningene, er israelerne.

Forrige artikkelUSA fortsetter krigen
Neste artikkelPresser for våpenhvile
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -