Dagens situasjon

Dersom vi ser hva som er skjedd i den senere tid, ser vi at utviklingen begynner å gå Israels vei. De operasjonene som den israelske hæren og sikkerhetstjenesten har gjennomført, har krevd mange ofre blant terroristene. Mange av dem er nå på flukt [med stadig skifte av oppholdssted m.m., inne i det palestinske området]. Det vil ennå kunne bli palestinske terror-aksjoner som krever uskyldige liv. Men presset på terroristene fra Israels side holder seg.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Den økonomiske situasjonen har forverret seg enda mer. Pålitelige kilder forteller at for første gang siden intifadaen brøt ut i september 2000, er det nå en intens debatt blant terroristene rundt Arafat om at de har tatt feil. [De hadde ventet at moralen i Israel skulle bryte sammen av volden. I stedet er den blitt kraftig styrket. Se artikkelenMer patriotiske.]

På den internasjonale scenen er det også lyspunkter. Opprømte, venstre-orienterte kommentatorer [også i Norge] har meldt om kraftig kritikk fra USA mot Israel. Men når det kommer til stykket, er det ikke så vesentlig. [Det er mest noe amerikanerne må si av hensyn til sine arabiske venner. De legger ikke så mye i det i praksis.] President Bush har ennå ikke villet møte Arafat. Og nå har det amerikanske utenriksdepartementet satt Hizbollah, Hamas og Islamsk Jihad på listen over terror-organisasjoner.

De som forklarer Israels sak, når fram i større grad enn før, også i europeiske land som Frankrike.

Det Israel trenger nå, er å være fast og bestemt. “Fredsplaner” har det vært mer enn nok av. Slik de har fungert, har de helst oppmuntret palestinerne til mer vold.

Israel må gi smertefulle innrømmelser, enten ved en løsning vi selv fastsetter ensidig eller (hvis det er mulig) i en avtale. Men først må vi vinne den krigen palestinerne startet.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIDF blir i Jenin
Neste artikkelTerrorister drepte to
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise