Blodige tiltak?

Etter de store selvmords-angrepene i Jerusalem og Haifa i begynnelsen av desember, gikk Israel til en "militær offensiv". Det har fått journalister til å ta fram uttrykk som "militære angrep på en forsvarsløs palestinsk befolkning".

Når dette blir skrevet, torsdag 6. desember, er svært få palestinere drept i Israels aksjoner. Det er ingen tilfeldighet. Israel har nemlig advart på forhånd om hvilke mål som skulle angripes, så folk har hatt anledning til å komme seg bort. Det siste døgnet har Israel innstillet sine aksjoner i påvente av seriøs opptreden av Arafat.

Det vi er vitne til, er en del av det samme komplekset som er skildret i artikkelen Det er fritt å drepe jøder: Norske journalister og politikere anser det som så normalt og uskyldig at et stort antall sivile jøder drepes av selvmordsbombere at de finner det urimelig at Israel går til noe mottiltak. Selvmordsangrep skal ikke medføre noen følger for dem som sender dem og støtter dem. Å drepe sivile jøder anses visst som en fredelig syssel.

Når Israel derfor har ødelagt helikoptre og bygninger, uten at mennesker ble drept eller skadet, er det selvsagt ingen form for ros til israelerne fordi de forsøker å unngå å ramme sivile. Neida. Det er tåredryppende reportasjer om at det vekker frykt blant palestinerne at israelske fly flyr lavt og markerer (på forhånd) hvilke mål de skal bombe. Etter at folk har fått god tid til å komme seg bort, bombes altså bygninger som er tomme for mennesker. Men dette mener altså mange er altfor mye som svar på serier av selvmordsbomber!

Israel opptrer langt mer humant enn USA gjør i Afghanistan, f. eks., og har gjort i alle tidligere kriger.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelDu avgjør din skjebne
Neste artikkelVannkrisen
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise