Kongressen for Israel

5. desember vedtok Representantenes Hus i den amerikanske kongressen en resolusjon. Den uttrykte "solidaritet med Israel i kampen mot terrorisme" og krevde at USA skal suspendere forbindelsene med det palestinske Arafats styre hvis det ikke gjør noe effektivt mot terrorisme.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Forslagsstillerne var Tom Lantos og Henry Hide. Resolusjonen ble vedtatt med 384 mot 11 stemmer, altså et meget klart flertall. Senatet vedtar en lignende tekst.

Resolusjonen nevner at 26 israelere ble drept og 175 såret gjennom 14 timer med terror den foregående helgen. Det svarer, etter folketallet, til om 1.200 amerikanere skulle bli drept og 8.000 såret.
Resolusjonen siterer president George W. Bush om at hver nasjon må ta et valg. “Enten er dere med oss eller så er dere med terroristene. Fra i dag av vil enhver nasjon som fortsatt gir ly til eller støtter terrorisme bli ansett av USA som et fiendtlig regime.” Resolusjonen krever at Arafat skal gjøre alt som står i hans makt for å finne de som myrdet uskyldige israelere og stille dem for retten.

Resolusjonen krever også at det palestinske styret “ødelegger infrastrukturen til palestinske terror-grupper, forfølger og arresterer de terroristene Israel har forlangt innesperret og enten tiltaler slike terrorister, gir dømte terrorister den strengest mulige dommen og sørger for at de dømte forblir fengslet hele den tiden de er dømt til, eller også utleverer alle arresterte terrorister til Israels regjering til rettsforfølgelse”.

Tidligere i høst fikk utenriksminister Powell (som er regnet som mindre Israel-vennlig enn mange andre i den amerikanske administrasjonen) stanset en lignende resolusjon. Denne gangen har administrasjonen ikke arbeidd synlig imot. Denne resolusjonsteksten er noe mer vag i kravene til hva presidenten skal gjøre:

Presidenten blir oppfordret til å ta alle nødvendige skritt for å sikre at det palestinske styret gjør det som er nødvendig, “inkludert, om nødvendig, å suspendere alle forbindelser med Yasser Arafat og det palestinske styret”. Men oppfordringen er ikke bindende, så presidenten kan i praksis gjøre som han vil. Likevel er dette en klar advarsel til palestinerne spesielt og araberne generelt om hvilken vei vinden blåser i USA.

Dersom du ikke ser kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelSkeptisk til PAs tiltak
Neste artikkel– Kontroll i områdene
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise