Lager bedre bærbare

En lang rekke høyteknologi-bedrifter verden over har forskningsavdelinger i Israel. Blant dem er Intel, som lager de fleste micro-chips som brukes i datamaskiner. En betydelig del av oppfinnelsene i datamaskinen du nå bruker er gjort i Israel.

Ifølge en artikkel i avisen Ha’aretz 7.11 skal følgende skje innen 2003:
En datachip med navnet Banias (det er et velkjent sted for mange Israel-turister) skal være Intels første chip som er laget spesielt for bærbare datamaskiner. Den skal brukes bl. a. i en bærbar maskin som er like effektiv som kraftige bordmodeller. Maskinen skal kunne være i drift en hel dag uten å måtte lade batteriene. Uten tilkopling til nettet (altså trådløst) skal denne maskinen kunne være knyttet til Internett hele tiden med en hastighet av 52 megabits i sekundet.

For å få systemet til å virke, må det installeres millioner av tråløse “tilknytningspunkter” (tydeligvis en slags sendere og mottakere) som kan knytte slike datamaskiner til nettet.

Intel håper at denne maskinen, som blir utviklet i Haifa, skal skaffe bedriften vekst og forsprang.

Sean Maloney, en av topplederne i Intel, sa nylig at utviklingssenteret i Israel er det viktigste for bedriften med hensyn til komplekse prosjekter.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelTo barn ble drept
Neste artikkelHardt ut mot Arafat
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise