Lager bedre bærbare

En lang rekke høyteknologi-bedrifter verden over har forskningsavdelinger i Israel. Blant dem er Intel, som lager de fleste micro-chips som brukes i datamaskiner. En betydelig del av oppfinnelsene i datamaskinen du nå bruker er gjort i Israel.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Ifølge en artikkel i avisen Ha’aretz 7.11 skal følgende skje innen 2003:
En datachip med navnet Banias (det er et velkjent sted for mange Israel-turister) skal være Intels første chip som er laget spesielt for bærbare datamaskiner. Den skal brukes bl. a. i en bærbar maskin som er like effektiv som kraftige bordmodeller. Maskinen skal kunne være i drift en hel dag uten å måtte lade batteriene. Uten tilkopling til nettet (altså trådløst) skal denne maskinen kunne være knyttet til Internett hele tiden med en hastighet av 52 megabits i sekundet.

For å få systemet til å virke, må det installeres millioner av tråløse “tilknytningspunkter” (tydeligvis en slags sendere og mottakere) som kan knytte slike datamaskiner til nettet.

Intel håper at denne maskinen, som blir utviklet i Haifa, skal skaffe bedriften vekst og forsprang.

Sean Maloney, en av topplederne i Intel, sa nylig at utviklingssenteret i Israel er det viktigste for bedriften med hensyn til komplekse prosjekter.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelTo barn ble drept
Neste artikkelHardt ut mot Arafat
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise