Arafat ikke til Betlehem

Israel har fått mye kritikk i Norge og andre steder for at Yasser Arafat ikke fikk forlate Ramallah, hvor han sitter innesperret.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Ifølge Uri Dan, en israelsk journalist som er en særlig god venn av statsminister Ariel Sharon, ringte den tyske utenriksministeren Joschka Fischer til Sharon på julaften og spurte ham om han ikke kunne tenke over en gang til avgjørelsen om å hindre Arafat. Sharon svarte at det var meget enkelt for Arafat å få tillatelse. Han trengte bare å arrestere de to palestinerne som myrdet den israelske turistministeren, Rehavam Ze’evi, i oktober. De oppholder seg like i nærheten av Arafat, i Ramallah. – Resten av samtalen dreide seg om andre emner.

Arafat bryr seg tydeligvis lite om hva som rammer andre palestinere. Nå lar israelerne presset ramme ham selv, på en måte han i lengden føler temmelig sterkt – selv om det egentlig er en meget forsiktig reaksjon på drap. Og, som vi så: De krever ikke mer enn at han arresterer drapsmenn.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelForhandle med Arafat?
Neste artikkelNy leder for Arbeiderpartiet
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise