Netanyahu favoritt

Knesset (Israels "Storting") ble valgt i mai 1999, før Arafat avviste Baraks tilbud på Camp David sommeren 2000 og før den etterfølgende intifadaen.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Disse begivenhetene har åpnet øynene på et stort flertall av det israelske folket. Likud-partiet, som Ariel Sharon leder, har nå bare 19 mandater i Knesset. Men alle meningsmålinger viser at dersom det ble valg nå, ville det få over 40 mandater. [Sammen med andre partier på høyresiden ville det gi et solid flertall.]

Men selv om Sharons parti ville vinne valget, ville han selv etter alt å dømme miste statsminister-jobben. Blant Likud-partiets medlemmer leder nemlig Binyamin Netanyahu stort som statsminister-kandidat. Derfor ønsker Sharon å utsette valget.

Flere og flere israelere tror nå at livet etter Arafat vil være tryggere enn livet med ham. Stadig flere vil derfor forlange at regjeringen griper til de nødvendige tiltakene for å stanse terroren.

Kort referat av en artikkel i Jerusalem Post 13.12 av Ron Dermer.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelFlere yeshiva-studenter
Neste artikkelBryter ikke med Arafat
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise