Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Korrupsjon blant lærere

Lederen og nestlederen i den største fagforeningen for lærere i Israel er arrestert. De er anklaget for å ha skaffet seg falske eksamenspapirer. Det er i Israel som i Norge at jo mer utdanning en lærer har, jo høyere lønn. Dette er hovedmotivet bak.

For dem som kjenner forholdene i israelsk skole, kom dette ikke som noen overraskelse. Det gjorde det ikke på politiet heller. De har visst om det i mange år. For det er ikke bare disse to lærerne som skaffer seg falske papirer fra alle slags falske «akademier» og «høyskoler». Det har vært vanlig ved svært mange skoler. Men det har også vært vanlig i politiet selv og i andre deler av offentlig sektor.

Noen steder får man et papir på en akademisk grad ved bare å betale en sum penger. Andre steder er det tilsynelatende seriøst, men det blir ikke holdt regnskap med hvor mye man er til stede ved undervisningen, og det er lagt opp slik at det er mulig å fuske til eksamen. (Man kan f. eks. gi samme oppgave som et tidligere år, og gjøre det mulig å levere inn kopier av gamle besvarelser.) Det er mange varianter og typer av slike opplegg. Noen av de falske, akademiske gradene kjøpes fra utlandet, andre er israelske.

Da en bygning for ikke så lenge styrtet sammen under en bryllupsfeiring fordi den ikke tålte vekten av alle gjestene, kom det fram at det har vært en farlig praksis i bygningsbransjen: Det er ikke noen kontroll med sikkerheten ved et bygg før det er ferdigstilt. Men så viser det seg at et bygg kan brukes i år etter år uten en slik formell ferdigstilling. Dermed er alle slags manglende sikkerhet mulig i praksis, selv om forskriftene kanskje kan være greie nok.

I en lederartikkel 13.12 går Jerusalem Post inn for en skikkelig opprydning. De tusener av lærere som har fått lønnstillegg på falske premisser, må bli fratatt dette. Så får man heller heve lønnen for å dekke tapet. Økt utdanning bør for øvrig ikke automatisk føre til mer lønn, mener Post, uten at det virkelig viser igjen på lærergjerningen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart