Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Regnfull vinter

Etter flere år med tørke tegner denne vinteren til å bli mer regnfull enn gjennomsnittet. Og Israel trenger all den nedbøren det kan få.

Overflaten på Genesaret-sjøen, som er Israels viktigste vannreservoar, ligger 5,5 meter under maksimum. 9.1 hadde vannet steget 22 cm fra minimum, men det lå en reserve for ytterligere stigning i snøsmelting fra Galilea og Golan. Også grunnvannet trenger påfyll, mange steder er det tappet ned til et faretruende lavt nivå.

I Haifa har det kommet 70 % mer nedbør enn gjennomsnittet for årstiden, på Golan 35-40 % mer og i Tel Aviv 46 % mer. Men i området rundt Genesaret-sjøen er det bare 25 % mer enn gjennomsnittet. Det er ifølge Jerusalem Post 8.1. 3 dager etterpå meldte avisen Ha’aretz at økningen i Galilea, Golan og kystsletten er på hele 120-150 %. – Så Israel er velsignet med en differensiert presse.

På Golan, i Galilea, i Jerusalem og andre områder har det vært snø. På Golan har den vært over 40 cm dyp. På Hermon ligger det 1,8-2,3 m snø.

Siden snø er så sjeldent i Jerusalem , er innbyggerne dårlig utstyrt til å takle den. Det var derfor store køer og vansker i trafikken. Bl. a. var veien mellom Tel Aviv og Jerusalem stengt i tre timer pga. snøen. Mange av bussene ble også stående to-tre timer. Mobiltelefon-nettet brøt sammen – det var mange som skulle ringe meldinger om forsinkelser m.m.

Men selv om nedbøren altså er forholdsvis stor, er den langt mindre enn behovet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart