Iran: Israel må utslettes

14. desember holdt den tidligere presidenten i Iran, Hashemi Rafsanjani, en tale ved Teheran universitet. Der sa han bl. a. at opprettelsen av staten Israel var "den hesligste hendelsen i historien". Den islamske verden ville "spy det [Israel] ut fra sin midte".

Han tilføyde at dagen nærmer seg raskt da den islamske verden har atomvåpen. «På den dagen,» sa han, «har Vestens strategi møtt veggen. For en enkel atombombe kan ødelegge Israel fullstendig, mens et israelsk motangrep bare kan skade den islamske verden delvis».

Tankegangen er skremmende. Slik tenker den muslimske lederen altså om millioner av menneskers liv og helse!

I denne forbindelsen kan det også være verd å nevne at en stor del av jødene i Iran har funnet grunn til å forlate landet. Og de som er igjen, har det slik at tallet nok vil fortsette å minke til det til slutt snaut nok er noen jøder igjen der. I de arabiske landene er denne prosessen allerede stort sett fullført.

Sharon
9. januar ble det meldt at statsminister Ariel Sharon uttalte at forbindelsene mellom det palestinske styret og Iran er meget farlig. Iran er «et land som åpent forlanger at det jødiske folket og staten Israel skal tilintetgjøres». Iran er «senteret for verdens-terrorismen», sa han. Det er Hizbollah (i Libanon) som sørger for kontakten.

På bakgrunn av skipet fra Iran som Israel beslagla med 50 tonn våpen om bord, sa Sharon at «Arafat velger å kjøpe langtrekkende Katyusha-raketter i stedet for å investere i barnas utdanning, og kjøpe bombekastere i stedet for å sørge for jobber. Han sa at Hizbollah og en iransk gruppe har 8.000 Katyusha-raketter i Libanon. Noen av dem har en rekkevidde på 200 km, dvs. at de kan nå til sentrene i Israel.
40 % av drap og skader på israelere under denne intifadaen er forårsaket av styrker som står direkte under Arafats kommando, sa Sharon. Arafat har gjort seg selv «irrelevant» ved å støtte terror.

Olmert
10. januar hadde Yossi Olmert en artikkel i Jerusalem Post under overskriften Den virkelige fienden er Iran. Der skriver han at i forholdet til Israel er det ikke snakk om at noen iranere er «moderate». Hatet til Israel er den ene saken alle er enige om, også de som ellers krangler.

Russland under president Vladimir Putin er en venn av Israel, i motsetning til i Sovjet-tiden. Men russerne hjelper Iran i Bushehr, hvor Irans atomprogram holder til. Dette utgjør en dødelig fare for Israel. Israel bør forsøke å gjøre mer for å stanse dette. Det kan bli aktuelt med økonomisk erstatning til Russland. Men Israel bør også forsøke å få amerikanerne til å presse hardere. Kongressen vil være en trofast alliert, selv om regjeringen er noe lunken.

Når Iran får atomvåpen, får vi håpe at Israel har nok å true med til at Iran ikke angriper Israel direkte, skriver Olmert.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelTil Knesset i dag
Neste artikkelPeres i India
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise