Posten overtar

Når en israeler trenger nytt pass, nytt identitetskort og en av 12 andre byråkratiske saker, har de måttet gå til et kontor i Innenriksdepartementet. Det har gjerne gått med en halv dag i kø.

For å bedre kapasiteten er innenriksdepartementet og kommunikasjonsdepartementet blitt enige om at disse sakene også skal kunne ordnes på 55 postkontorer spredt over hele Israel.

Skjemaer, konvolutter m.m. som trengs, skal finnes på et eget stativ. Så kan de endre adressen på sitt identitetskort, søke om fødsels- og dødsattest, fornye pass m.m. Man skal få svar til nærmeste postkontor i rekommandert brev innen en uke.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelSamtale med Michael Melchior
Neste artikkelMange skadet i ny selvmordsbombe
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise