Hva Israel krever

Statsminister Ariel Sharon har krevd syv sammenhengende dager med ro før han vil begynne å forhandle med det palestinske styret.

Spørsmålet er hva denne “roen” skal omfatte. Sharons kontor har nå spesifisert fem tiltak som Arafat må treffe:

Å arrestere, forhøre og straffe terrorister på en skikkelig måte (ikke bare for noen dager).
Å oppløse Hamas, Islamsk Jihad og de sikkerhetsorganisasjonene innenfor det palestinske området som har vært innblandet i terror (Fatah, Tanzim, Styrke 17 m. fl.). De avtalte politistyrkene er mer enn nok til å holde orden.
Konfiskere ulovlige våpen fra disse organisasjonene.
Foreta en del tiltak for å stoppe terroren.
Slutte å oppfordre til vold i medier og skole.

Hvis Arafat gjør noe seriøst på disse feltene (og det burde vært gjort for lenge siden, også av hensyn til den palestinske befolkningen selv), vil Israel begynne å telle rolige dager. Da vil Israel gå videre med forhandlinger selv om det skulle bli en episode eller to.

Men med en rekke terrororganisasjoner i full funksjon, kan det aldri bli noen skikkelig fred. Arafat kan nok få dem med på en kortvarig våpenhvile “fordi det tjener palestinske interesser” akkurat da. Men en varig fred forutsetter at væpnede grupper er under kontroll av myndighetene.

Heller ikke palestinerne er tjent med å ha slike pøbelgrupper gående løse. For pøbler er de, mange av dem, og lovløsheten innad i det palestinske samfunnet er en uhyggelig belastning for innbyggerne der.

Forrige artikkelSpent i nord
Neste artikkelMøter PA igjen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no