Ny antisemittisme

Jøder i mange land føler seg mer utsatt enn før etter 11. september.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I egyptisk presse blir det “meldt” at det var Mossad (en israelsk etterretningsorganisasjon) som angrep World Trade Center. I kuwaitiske aviser blir det “rapportert” at “rabbinere i New York” hadde bedt sine menigheter om å trekke tilbake sine investeringer fra Wall street før 11. september. – En imam i Manhattan sier at “bare jødene” kunne ødelegge World Trade Center. Og hadde det amerikanske folket visst hva jødene gjør mot dem, ville de behandlet jødene slik Hitler gjorde.

Og så kommer det en stadig flom med påstander om at jødene ikke har noen rett til å bo i Israel, og må se å komme seg vekk. (Vi finner dem på norske debattsider på Internett også.) Det har igjen ført til at mange jøder som tidligere ikke brydde seg så mye om at de var det, har fått sin jødiske bevissthet styrket. Det har også skjedd tidligere når jødene ble angrepet.

Fra jødehatets historie
I kristendommens første århundrer ble datidens jøder og alle deres etterkommere fordømt som “Kristi mordere”. I romerrikets siste år ble jødene utestengt fra offentlige stillinger. Etter hvert ble det forbudt for jøder å eie og dyrke jord – det understreket jødenes situasjon som omreisende gjester uansett hvor de bodde. I 1096 drepte korsfarerne hele jødiske samfunn i Tyskland. I 1215 vedtok Lateran-konsilet den gule jødestjernen, som alle jøder måtte gå med. På slutten av middelalderen ble jødene fordrevet fra Spania og Portugal (og flere andre land). I 1648 ble jøder massakrert i stor stil i Øst-Europa. Og i moderne tid har antisemittismen, i ulike forkledninger, framstilt jødene som “hver manns djevel”: Antikommunister sier at jødene er kommunister, kommunistene at jødene bekjempet kommunismen, osv.

Islamsk antisemittisme
Nå da store deler av kristenheten, som oppfant antisemittismen, forsøker seriøst å bekjempe den, blir den adoptert av en islamisme som gjør jødene til syndebukk for sine egne mange fiaskoer og forsøker å mobilisere rotfestede fordommer blant kristne mot jødene.
Denne muslimske antisemittismen kommer, ironisk nok, på en tid da nesten hele det jødiske folket bor utenfor det muslimske området, for første gang siden Islam ble skapt. Den truer derfor ikke så mange jøder i muslimske land, der er få igjen som ikke har flyktet. Den truer først og fremst vestlige jøder.

Jødene må stå sammen
Å bekjempe denne nye antisemittismen er en oppgave for jøder over hele verden. Jødene i Vesten må mobilisere for å bekjempe antisemittismen, og Israel må hjelpe til med opplysningsarbeid.
Zionismen gjorde en fin jobb med å skape Israel som en havn for antisemittismens ofre. Nå er det på tide å angripe selve antisemittismen med alle mulige midler: Opplysninger, rettssaker, boikotter. Og mot voldsmenn er det noen ganger nødvendig å bruke vold.

Fritt etter en artikkel av Amotz Asa-El, redaktør av ukeutgaven av Jerusalem Post, 29.11.01.

Forrige artikkelAdvarte mot angrep fra Iran
Neste artikkelGodkjennes i kveld
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no