Hagen er Israel-venn

Vår organisasjon, Med Israel For Fred, er religiøst og partipolitisk nøytral. Det ønsker vi at den skal fortsette å være. Men slik situasjonen er nå, må det likevel være riktig å informere om hva norske politikere sier om Israel. Vi er noen som lar holdningen til Israel påvirke vår stemmegivning ved valgene.

Sør-Trøndelag lokallag av Arbeiderpartiet har vedtatt, så vidt jeg oppfattet enstemmig, å gå inn for handelsboikott av Israel. Partiet har også tidligere vært på nippet til å vedta dette. Noen stortingsrepresentanter ville også ta opp saken.

SV er vel, tross hard konkurranse fra enkelte andre, gjennom lang tid det mest Israel-fiendtlige partiet på Stortinget. Kristin Halvorsen tok opp at Norge hadde kjøpt inn våpen med israelsk teknologi, og utenriksminister Jan Petersen fastslo at Norge skal ikke kjøpe våpen fra Israel.

I denne situasjonen er det en glede å gjengi det lederen i Fremskrittspartiet, Carl I. Hagen, sa til Øyvind Kleiveland i Norge i dag26. februar:

“Dersom de beste våpnene kommer fra Israel, med israelsk teknologi, så er det mye bedre å kjøpe disse enn våpen med dårligere teknologi.”
Hagen kommenterer også utspillet fra Kristin Halvorsen: “Utsagnet føyer seg inn i rekken av de sosialistiske støtteerklæringene til PLO og Jassir Arafat. I enhver sak som gjelder Israel og PLO benytter venstrefløyen muligheten til å sette Israel i et negativt lys.”

Om dagens voldshandlinger sier Hagen: “Israel er ikke et land i krig. Landet forsvarer seg bare mot terrorisme. Noen ganger forsvarer de seg offensivt, men det er like fullt et forsvar. Israel er omgitt av fiender på alle sider, land som helst så at landet ikke eksisterte. De kjemper bare for å overleve, og Norge støtter motparten med atskillige midler,” sier Carl I. Hagen.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelMoshe Ya’alon (52)
Neste artikkel– Forlatt palestinske områder
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise