Meningsløs “fredsplan”

Arabiske ledere holder toppmøte i Beirut. Der er det berømte “fredsforslaget” fra Saudi-Arabias kronprins Abdullah lagt fram.

Det bekrefter det vi har skrevet tidligere: Den “freden” forslaget legger fram, er meningsløs. For forslaget inneholder krav om at de arabiske flyktningene fra 1948 (palestina-flyktningene) skal ha rett til å vende tilbake. Og da vil det bety en “fred” med et “Israel” med arabisk flertall. Jødene vil, i så fall, være tilbake til den statusen de har hatt i århundrer: Overlatt til flertallets “nåde”, konstant diskriminert og tidvis voldelig forfulgt – slik også andre etniske og religiøse minoriteter blir i den arabiske verden.

De arabiske topplederne forlanger at de arabiske flyktningene skal kunne velge mellom full erstatning og å vende tilbake til sine opprinnelige hjem (som i de fleste tilfeller ikke lenger eksisterer, fordi Israel i dag har langt flere innbyggere enn i 1948). Det er de samme arabiske lederne som nekter overhodet å høre om, for ikke å si forhandle om, noen form for erstatning til de jødiske flyktningene fra omtrent samme tid. Det har flyktet flere jøder fra arabiske land enn arabere fra Israel. Jøder skal betale erstatning, ikke få det.

Forrige artikkelJødisk påske
Neste artikkelIDF inn i flere palestinske byer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no