Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Terrorpåsken

De siste dagers utvikling i Midtøsten har vært dramatisk. Etter å ha gjennomlevd en måned der 125 israelere ble drept i terroraksjoner, bestemte den israelske regjeringen seg for å sette i gang en større aksjon for å få stoppet terroren. Her følger en kort oppsummering av noen av den siste ukes hendelser.

Onsdag kveld i forrige uke ble 25 mennesker drept og over 100 skadet da en palestinsk selvmordsbomber sprengte seg selv i Park Hotel i Netanya. Denne kvelden var jøder over hele verden samlet for å minnes utgangen fra Egypt med et Seder-måltid. Blant de drepte var også en kvinnelig turist fra Sverige.

Fredag 29. mars mistet to mennesker livet og minst 20 ble skadet da en kvinnelig selvmordsbomber sprengte seg selv i et supermarked i Jerusalem. Sikkerhetsvakten klarte å hindre henne i å komme langt inn i butikken, og reddet med dette sannsynligvis mange menneskers liv. Vakten var blant dem som mistet livet i terroraksjonen. Yasser Arafats Fatah organisasjon tok på seg ansvaret.

Lørdag ble minst 34 israelere skadet av en palestinsk selvmordsbomber i en kafe i Allenby gaten som ligger sentralt i Tel Aviv.

Søndag mistet 15 mennesker livet og 44 ble skadet da en selvmorsbomber sprengte en restaurant i Haifa. Restauranten drives av en israelsk araber.

En mann sprenger seg selv i luften i Efrat. Minst fire mennesker blir skadet. Fatah tok på seg ansvaret.

 

Som en følge av disse terroraksjonene og den 18 måneder lange palestinske krigen mot Israel, startet Israel de militære aksjonene for å ødelegge terroristenes infrastruktur. Den israelske regjeringen erklærte at Yasser Arafat er Israels fiende, og at han personlig har ansvaret for de blodige selvmordsaksjonene. Utenriksminister Shimon Peres har uttalt at militæraksjonen vil pågå i tre-fire uker.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart