Militante palestinere i Fødselskirken

De siste dagene har det vært mye oppmerksomhet omkring Fødselskirken i Betlehem, som er bygget på stedet hvor kristen tradisjon hevder Jesus ble født. Den hellige bygningen fungerer i dag som skjulested for mange væpnede palestinske ekstremister. De vet at Israel ikke vil angripe et av kristendommens aller helligste steder.

Israel mener at dette viser hvor kynisk de palestinske ekstremistene buker selv hellige steder i kampen sin mot Israel. I kirken skal det befinne seg omring 250 mennesker, mange av dem ettersøkte palestinske terrorister. Blant de som har søkt tilflukt i kirken, er Kamal Hamayid, lederen av Fatah-bevegelsen i Betlehem.

I følge det israelske forsvaret tok de militante palestinerne over Fødselskirken for å slippe unna de israelske styrkene. Det er satt i gang forhandlinger for at mennene i kirken skal overgi seg. Den israelske hærledelsen har gjort det klart at de ikke vil trenge inn med våpen på et sted som er hellig for svært mange mennesker. Flere nyhetsbyråer meldte torsdag ettermiddag at Israel hadde sprengt seg inn i kirken. Dette blir på det sterkeste avvist av den israelske hæren. Situasjonen er fastlåst når dette skrives.

Melding om død prest dementert av Vatikanet
For et par dager siden gikk meldingen om at en katolsk prest var drept i Betlehem verden rundt. I flere norske media, også NRK, ble den referert. Nå beklager Vatikanet og innrømmer at meldingen var feil. Den israelske hæren mener at dette er en i rekken av falske løgner som er rettet mot Israel. I St. Mary kirken hvor presten skulle være drept, har 10 bevæpnede Tanzim medlemmer søkt tilflukt. Der er det også en gruppe munker og nonner som hæren mener Tanzim mennene ønsker å bruke som gisler for å komme seg ut av kirken.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise