Arafat avviser våpenhvile

Lørdag 6. april fikk Arafat besøk av en framstående gjest, etter flere dagers isolasjon. Det var den amerikanske utsendingen Anthony Zinni.

Han sa at han først måtte få rådgivere på besøk der han sitter. Han nektet også å oppfylle Israels krav om å utlevere dem som myrdet den israelske ministeren Rehavam Ze’evi, som ble myrdet i oktober.

Dermed kan Israel fortsette offensiven, i hvert fall til utenriksminister Colin Powell kommer til regionen.

Israelerne sier også at de ikke kan trekke seg ut før terroristene som sitter i Fødselskirken i Betlehem med prester og nonner som gisler har overgitt seg. Det er mange av de farligste, som står bak selvmordsaksjoner. – Palestinerne har forsøkt å benekte at prestene holdes fanget mot sin vilje. Men de fire som klarte å unnslippe, sier at de ble holdt med tvang.

Forrige artikkelPalestinerne har prester som gisler
Neste artikkelBush ringer Sharon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no