Bush ringer Sharon

Den israelske avisen Ha’aretz, som tilhører venstresiden, melder søndag 7. april at president George W. Bush ringte lørdag kveld til statsminister Ariel Sharon og snakket med ham. Bush forlangte at det israelske forsvaret trekker seg ut av det palestinske området “uten forsinkelse”.

Sharon svarte at han ville gjøre “enhver anstrengelse” for å avslutte hærens operasjon så raskt som mulig. Men kampanjen tar tid fordi hæren er meget forsiktig i tettbygde strøk og bruker lang tid på operasjonene for ikke å skade palestinske sivile.

I den forbindelsen vil vi vise til vår artikkel Ekstremt lave tapstall. Noen har reagert med sinne på denne artikkelen. Men ingen har fortalt oss om andre hærer som har gjennomført slike operasjoner med tilnærmelsesvis like små tap.

En annen grunn til at israelerne går så langsomt fram, er at palestinerne har lagt en lang rekke minefeller og andre dødelige, selvutløsende mekanismer inn i hus og biler. Soldatene må derfor gå meget forsiktig fram av hensyn til sin egen sikkerhet.

Foreløpig tyder det meste på at Sharon vil fortsette operasjonene til de har nådd sitt mål: Arrestere eller drepe dem som aktivt planlegger og utfører terror, særlig selvmordsaksjoner, i Israel. Og å beslaglegge og ødelegge mest mulig at det utstyr som brukes til den slags: “Magebelter”, skytevåpen, bomber og særlig fabrikker som framstiller den slags djevelskap.

Forrige artikkelArafat avviser våpenhvile
Neste artikkelCheney om Arafat
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no