Cheney om Arafat

USAs visepresident, Dick Cheney, kunne vanskelig skjule sin utålmodighet da Israels utenriksminister Shimon Peres nylig gjentok sitt syn om at å ydmyke Yasser Arafat kunne slå tilbake. "Med all den respekten jeg har for deg, er jeg uenig," sa Cheney. "Hvis vi presser ham, vil han endre seg." (Ukeutgaven av Jerusalem Post, 29.03.2002, s. 4.)

USA kjører litt doble signaler for tiden. Utenriksminister Colin Powell og hans departement kommer noen ganger med kritiske kommentarer til Israel. President Bush høres av og til litt kritisk ut, men generelt støtter han og visepresidenten Israel temmelig fullt ut. Ikke sjelden ligger de “til høyre for Israels regjering”.

Trolig er dette en slags balansegang med hensyn både til hva de toneangivende i administrasjonen egentlig mener og behovet for å redusere det sinnet de arabiske oljestatene føler over USAs støtte til Israel.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelBush ringer Sharon
Neste artikkelStor pågang til MIFF
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise