Myter for fakta

I sin uke-utgave, datert 8. mars 2002, gjengir Jerusalem Post tall fra en meningsmåling som ble offentliggjort i USA Today.

I meningsmålingen ble 9.924 personer spurt av i personlige intervjuer hva de trodde om terrorhandlingene i USA 11. september. De spurte var bosatt i Saudi-Arabia, Iran, Pakistan, Indonesia, Tyrkia, Libanon, Kuwait, Jordan og Marokko. Målingen ble foretatt i desember og januar.

Selv om nyhetsmeldinger har fortalt at 15 av de 19 kaprerne var fra Saudi-Arabia, trodde bare 18 % av de spurte at det var arabere som hadde foretatt angrepene! Mange la skylden på Israel og USA.
At den slags tanker er utbredt blant muslimer i Norge også, kan enhver sjekke ved å gå inn på debattsider på Internett. En lang rekke innlegg der “beviser” at jøder generelt, Israel spesielt eller USA selv (president Bush, f. eks.) stod bak terror-angrepene, eller i det minste kjente til dem på forhånd uten å si fra.

Noen av de “innfødt” norske debattantene avviser med forakt den slags “opplysninger”. Men så snart de samme muslimene kommer med “sannheten” om Israel, er de helt med. Da er det interessant og pålitelig.

Det er å håpe at seriøse fakta og saklige opplysninger kan gjennomtrenge Midtøsten-debatten både her hjemme og ellers i verden.

Forrige artikkelStor pågang til MIFF
Neste artikkel7 soldater skadet av granater og raketter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no