Etterlater døde kropper i gatene

Tirsdag beskyldte Israel palestinerne for bevisst å hindre ambulanser i å ta seg inn i Jenin for å hente døde og sårede. Dette for å ødelegge Israels rykte i det internasjonale samfunnet.

I et intervju på israelsk radio hevder vise-forsvarsminister Dalia Rabin Pelosoff og brigade general Kabil Abu Rokum at palestinerne hindret ambulanser for å ta seg inn i kampområdene. De nevnte ikke hvilke områder de snakket om.

 

– Fra de undersøkelser jeg har foretatt og informasjonen jeg har mottatt, er det palestinerne som ikke tillater at kroppene fjernes, fortalte Rabin Pelossof til radioen.

Du kan lese denne artikkelen på norsk fordi det er Israel-venner som støtter MIFFs arbeid med kontingent og gaver. Klikk her for å bli med på laget! 

– De ønsket ikke at Røde Kors skulle fjerne kroppene så vi foreslo å gjøre det selv. Så langt har vårt forslag ikke blitt akseptert, fortsetter hun.

 

Rabin Pelossof svarte dette på spørsmål om hvorfor palestinerne ikke vil at ambulansene skal slippes inn: ­- Palestinerne har lyst å lage et bilde av oss som en okkuperende umenneskelig hær. Når den palestinske siden nekter å evakuere kroppene, burde det være klart for hele verden at de vil forsterke det som skjer slik at verden vil fortsette med støtte-demonstrasjoner, mens sannheten er at vi gjør vårt beste for å evakuere, sier Rabin Pelossof.

 

Abu Rokum sa til militærradioen: – Vi spurte lokale organisasjoner, Røde Kors og Røde Halvmåne om å ta seg av situasjonen, og vi ga dem alle muligheter til å gjøre det. De nektet fordi det ville være dårlig propaganda, mener Abu Rokum.

Kilde: Jerusalem Post

Forrige artikkelIsrael kjemper for livet
Neste artikkel13 soldater drept i Jenin
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -