Israel i Europa

Jødehat i Frankrike og Belgia Simon Wiesenthal-senteret, den internasjonale jødiske menneskerettighetsorganisasjonen, har rådet sine 400.000 medlemmer til å vise "ekstrem forsiktighet" hvis de reiser til Frankrike og Belgia. Rådet kommer etter en økende bølge av anti-jødisk vold i Europa. Det henviser til brannstiftelse mot synagoger og jødiske institusjoner og andre tilfeller av trusler og skremsler i Paris, Marseilles, Lyon og andre steder. I Belgia ble overrabbineren antastet på gaten i Brussel, og religiøse jøder er blitt rådet til å ikke gå med kippa der når de er ute. [Kippa er en slik liten kalott som religiøse jøder har på hodet.] Belgia planlegger boikott av Israel Israelske diamanthandlere har fått beskjed av sine belgiske handelspartnere om at den belgiske regjeringen planlegger en handelsboikott av Israel. Omkring 65 % av Israels import av uslipte diamanter kommer fra eller gjennom Belgia, som er størst i verden i handel med slipte og uslipte diamanter. Israel importerer for over 2 milliarder kroner i måneden i diamanter.

Jødehat i Frankrike og Belgia
Simon Wiesenthal-senteret, den internasjonale jødiske menneskerettighetsorganisasjonen, har rådet sine 400.000 medlemmer til å vise “ekstrem forsiktighet” hvis de reiser til Frankrike og Belgia.

Rådet kommer etter en økende bølge av anti-jødisk vold i Europa. Det henviser til brannstiftelse mot synagoger og jødiske institusjoner og andre tilfeller av trusler og skremsler i Paris, Marseilles, Lyon og andre steder.

I Belgia ble overrabbineren antastet på gaten i Brussel, og religiøse jøder er blitt rådet til å ikke gå med kippa der når de er ute. [Kippa er en slik liten kalott som religiøse jøder har på hodet.]

Belgia planlegger boikott av Israel
Israelske diamanthandlere har fått beskjed av sine belgiske handelspartnere om at den belgiske regjeringen planlegger en handelsboikott av Israel.

Omkring 65 % av Israels import av uslipte diamanter kommer fra eller gjennom Belgia, som er størst i verden i handel med slipte og uslipte diamanter. Israel importerer for over 2 milliarder kroner i måneden i diamanter.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsrael i norske medier
Neste artikkelVil presse Arafat til “effektive tiltak”
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise