130 % innkalte mobiliserte

Dette er tall fra en meningsmåling som ble foretatt i Israel under krigen mot palestinske terrorister nå etter påske:

61 % frykter for at Israel ikke vil overleve som stat. De oppfatter med andre ord Israels kamp som en kamp for livet.

Men 83 % vil heller, midt under krigen, bo i Israel enn i noe annet land. Og 73 % tror at det vil gå bra med Israel.

Så en annen meningsytring. Det er meldt mye i vestlige land at noen få israelere har nektet å tjenestegjøre i Gaza og på Vestbredden.

Mindre kjent er det at det var en mobiliseringsgrad på 130 % til krigen nylig, til tross for at folk visste at også israelere ville bli drept. Dette gjelder leger, ingeniører, bønder, elektrikere, lærere, studenter, eieren av dagligvarebutikken på hjørnet og utallige andre som ble rykket ut av familieliv, yrke og studier for å kjempe krigen mot de palestinske terroristene.

Nesten alle som kunne, møtte. Og så mange andre meldte seg frivillig til å dekke opp eventuelle forfall at hæren satt igjen med det antallet de kalte inn og 30 % i tillegg.

Forrige artikkelAp trekker seg ikke under krig
Neste artikkelIsrael kaller det “en farse”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no