“Israel kan ikke tåle smerte”

Det følgende er fra 1996: Patrick Seal har skrevet bok om Hafez Assad, Syrias daværende diktator. Han spurte Assad om Israels strategiske styrke. Assad nevnte den israelske hærens styrke, det strategiske samarbeidet med USA, Israels overlegne teknologi og landets atomvåpen.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Seal spurte så om Israels svakhet. Assad svarte: “Israelerne som enkeltmennesker og som samfunn kan ikke tåle smerte i en lang periode. Det kan vi. Det er vår fordel.”

Så fram til år 2002: Ser vi dette i dagens perspektiv, har mange arabere i alminnelighet, og mange palestinere i særdeleshet, de samme oppfatningene som nå avdøde Hafez Assad gav uttrykk for. Det var disse tankene som lå bak at Arafat startet intifadaen i september 2000: Med stadige israelske tap vil israelerne bli så redde, trøtte og leie at de gir opp og går med på hva som helst.

I stedet er situasjonen nå den at et rekordstort flertall av jødene i Israel støtter Sharons politikk (eller vil gå hardere til verks).

Forrige artikkelNei til palestinsk stat, er nei til fred
Neste artikkelVil hindre trusselen fra en palestinsk stat
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -