Redusert terror

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Men likevel: Antallet angrep er sterkt redusert, og [de israelske] sikkerhetstjenestene har klart å forhindre nesten alle sammen.
Den palestinske befolkningen tror at denne nedgangen i terror-angrep er midlertidig og ikke vil vare lenge. Hatet til Israel har snarere økt enn minket.

Når antallet terrorangrep har minket, skyldes det dels at mange palestinere som drev med den slags, er arrestert og i noen tilfeller drept. Dermed er de forhindret fra å drive sin virksomhet, og i tillegg har de gitt mange opplysninger til israelerne.

Like viktig er det at de arabiske landene har gjort store anstrengelser for å stanse terroren. Hovedgrunnen er at de frykter at volden skal smitte over på deres egne samfunn og gjøre deres regimer ustabile. Blant annet har herskerne i Saudi-Arabia kontaktet lederne i Hamas for å forsøke å stanse terror-angrep inne i Israel.

Det er ikke godt å si hvordan alt dette vil slå ut i lengden. Men foreløpig er i hvert fall terror-aktiviteten vesentlig redusert.

Hovedkilde: En artikkel av Daniel Rubinstein, Ha’aretz 20. mai 2002.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag