“En nasjons selvmord”

Den israelske avisen Ha’aretz er et talerør for venstresiden i Israel, og ofte sterkt kritisk mot israelsk politikk. 20. juni hadde avisen en leder som sluttet slik:

“De fleste israelerne har allerede vennet seg til tanken på en palestinsk stat og ser, til en viss grad, med forventning fram til at den blir skapt. Men de er ikke forberedt på å godta gledesropene fra palestinerne med hensyn til selvmordsbombene. Hvis det palestinske samfunnet, særlig lederskapet der, ikke fører krig mot dette morderiske fenomenet, dømmer det seg selv til å begå nasjonalt selvmord.”

Tidligere i artikkelen skriver avisen at gjennomsnitts-israeleren ikke oppfatter selvmordsbomberne slik at de “kjøper” en rett til en egen stat ved å drepe israelske barn, kvinner og eldre.

Tvert imot: De mener at selvmordsbomberne viser at terroren vil fortsette å ramme Israel selv etter at en slik stat er opprettet. Terroren vil fortsette helt til palestinerne har oppnådd enda mer.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelKontrollerer nesten alle byer på Vestbredden
Neste artikkelOmringer Arafats hovedkvarter
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise