Økt militærtjeneste

Den israelske regjeringen har foreslått at reservestyrkene skal innkalles sju dager mer enn tidligere, dvs. 37 dager i stedet for 30 dager i året. Dette er den tjenesten israelske sjåfører, bønder, fabrikkarbeidere, ekspeditører, leger, lærere osv. må gjøre hvert år fra de slutter 3-4 års militærtjeneste og til de blir ca. 50 år.

Bakgrunnen for at man nå øker militærtjenesten, er de militære operasjonene på Vestbredden og Gaza-stripen, som har som mål å ødelegge terroristenes infrastruktur, konfiskere våpen og arrestere terrormistenkte.

Trussel i nord
Dessuten er det en stor trussel ved nordgrensen, hvor Hizbollah har hundrevis av raketter rettet mot Nord-Israel. Det er også store, syriske styrker nær grensen.

Israels stabssjef, Shaul Mofaz, sa nylig at det israelske forsvaret blir stadig mer avansert. Israel blir derfor stadig mer overlegent i forhold til det syriske. Israel har gitt USA beskjed om at dersom Hizbollah angriper Israel for alvor, vil Israel også ramme syriske mål. Bakgrunnen er at Syria har mulighet for å stanse og/eller fjerne Hizbollah.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelGodkjente nytt “sikkerhetskonsept”
Neste artikkelPalestinerne trenger nye ledere
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise