Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Kommentarer til selvmordsbombe

Etter at en bombe gikk av i Jerusalem 18. juni, kom blant annet disse kommentarene fram under en hastedebatt i Knesset om denne saken:

Sikkerhetsminister Uzi Landau (Likud) sa at Arafat ikke fordømmer og forbyr lederne for terrorgrupper.

Lederen for Shinui (sekulært sentrumsparti) rådet Israel til ikke å foreta noen mottiltak før det er gått minst 24 timer etter bombeangrep. For i det øyeblikket mottiltakene begynner, slutter mediene å dekke terror-aksjonen. Et annet medlem av Knesset fra dette partiet sa at Israel bør bruke «politisk dødshjelp» på Arafat for hele regionens skyld.

Meretz og de arabiske partiene utsatte sine mistillitsforslag til uken etterpå på grunn av bomben. (De har svært liten mulighet for å få flertall.)

Lederen av Meretz (Israels «SV»), Yossi Sarid, sa at dette viste det han sa hele tiden, nemlig at «Operasjon Forsvarsmur» ikke kunne oppnå det mange hadde ventet. Han går inn for en internasjonal styrke på Vestbredden og i Gaza.

Få bussvakter

Egged, det største busselskapet i Israel, har sendt en nødmelding: Det trengs 3000 sikkerhetsvakter til bussene. Og det nytter ikke med hvem som helst. Det bør være veteraner fra kampavdelinger i hæren.

I tillegg til at slike vakter vil være gode for sikkerheten, vil de bidra til å redusere den økende arbeidsledigheten, ikke minst blant unge menn.

Departementet svarer at det er for dyrt med så mange vakter. Og det er også vanskelig å finne nok folk som vil ha jobben. Men «noen dusin» vakter er blitt uteksaminert. Det var vanskelig nok å finne interesserte til dette, særlig i Jerusalem, selv om betalingen var god.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart