Kommentarer til selvmordsbombe

Etter at en bombe gikk av i Jerusalem 18. juni, kom blant annet disse kommentarene fram under en hastedebatt i Knesset om denne saken: Sikkerhetsminister Uzi Landau (Likud) sa at Arafat ikke fordømmer og forbyr lederne for terrorgrupper. Lederen for Shinui (sekulært sentrumsparti) rådet Israel til ikke å foreta noen mottiltak før det er gått minst 24 timer etter bombeangrep. For i det øyeblikket mottiltakene begynner, slutter mediene å dekke terror-aksjonen. Et annet medlem av Knesset fra dette partiet sa at Israel bør bruke "politisk dødshjelp" på Arafat for hele regionens skyld. Meretz og de arabiske partiene utsatte sine mistillitsforslag til uken etterpå på grunn av bomben. (De har svært liten mulighet for å få flertall.) Lederen av Meretz (Israels "SV"), Yossi Sarid, sa at dette viste det han sa hele tiden, nemlig at "Operasjon Forsvarsmur" ikke kunne oppnå det mange hadde ventet. Han går inn for en internasjonal styrke på Vestbredden og i Gaza. Få bussvakter Egged, det største busselskapet i Israel, har sendt en nødmelding: Det trengs 3000 sikkerhetsvakter til bussene. Og det nytter ikke med hvem som helst. Det bør være veteraner fra kampavdelinger i hæren. I tillegg til at slike vakter vil være gode for sikkerheten, vil de bidra til å redusere den økende arbeidsledigheten, ikke minst blant unge menn. Departementet svarer at det er for dyrt med så mange vakter. Og det er også vanskelig å finne nok folk som vil ha jobben. Men "noen dusin" vakter er blitt uteksaminert. Det var vanskelig nok å finne interesserte til dette, særlig i Jerusalem, selv om betalingen var god.

Etter at en bombe gikk av i Jerusalem 18. juni, kom blant annet disse kommentarene fram under en hastedebatt i Knesset om denne saken:

Sikkerhetsminister Uzi Landau (Likud) sa at Arafat ikke fordømmer og forbyr lederne for terrorgrupper.

Lederen for Shinui (sekulært sentrumsparti) rådet Israel til ikke å foreta noen mottiltak før det er gått minst 24 timer etter bombeangrep. For i det øyeblikket mottiltakene begynner, slutter mediene å dekke terror-aksjonen. Et annet medlem av Knesset fra dette partiet sa at Israel bør bruke “politisk dødshjelp” på Arafat for hele regionens skyld.

Meretz og de arabiske partiene utsatte sine mistillitsforslag til uken etterpå på grunn av bomben. (De har svært liten mulighet for å få flertall.)

Lederen av Meretz (Israels “SV”), Yossi Sarid, sa at dette viste det han sa hele tiden, nemlig at “Operasjon Forsvarsmur” ikke kunne oppnå det mange hadde ventet. Han går inn for en internasjonal styrke på Vestbredden og i Gaza.

Få bussvakter

Egged, det største busselskapet i Israel, har sendt en nødmelding: Det trengs 3000 sikkerhetsvakter til bussene. Og det nytter ikke med hvem som helst. Det bør være veteraner fra kampavdelinger i hæren.

I tillegg til at slike vakter vil være gode for sikkerheten, vil de bidra til å redusere den økende arbeidsledigheten, ikke minst blant unge menn.

Departementet svarer at det er for dyrt med så mange vakter. Og det er også vanskelig å finne nok folk som vil ha jobben. Men “noen dusin” vakter er blitt uteksaminert. Det var vanskelig nok å finne interesserte til dette, særlig i Jerusalem, selv om betalingen var god.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsrael må hindre at naboland får atomvåpen
Neste artikkelSharon får ikke tiltale
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise