Syria leder Sikkerhetsrådet

Syria har i sommer ledet FNs sikkerhetsråd. (Ledelsen går på omgang.) Jerusalem Post kommenterte dette i en lederartikkel 24. juni. Noen punkter fra artikkelen, fritt gjengitt:

Bashar Assad kom til makten for to år siden da hans far Hafez døde. Han satte da fri flere opposisjonelle som hadde tilbrakt år, i noen tilfeller tiår, i farens fengsler.

Men nå er det annerledes. En rekke personer er arrestert på politisk grunnlag. En av dem som nå er arrestert, er Riad al-Turk. Han er kommunist og har allerede sittet 17 år i fengsel. Hans forbrytelse er at han har beskrevet Hafez Assads periode som en tid med stagnasjon og korrupsjon. En annen er dømt til fem år for uten tillatelse å ha ledet politiske diskusjonsfora i private hjem. En annen fikk fem år for å ha organisert en menneskerettighetskomite i det syriske parlamentet.

I tillegg har syrerne okkupert nabolandet Libanon, og de overser FNs sanksjoner mot Irak ved at de kjøper olje fra Irak.

Dessuten gir de baser til terrororganisasjoner som Islamsk Jihad, som står bak mange terrorangrep. Syrerne har forklart at selvmordsbomber rettet mot Israel, ikke er terror.

Syrernes totalitære system er strengt, selv etter standarden i arabiske land. Det er tragisk at FN lar seg lede av et slikt regime. I stedet for å sitte som verdens dommer i Sikkerhetsrådet, burde landet selv stå i tiltaleboksen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelAnklager UNRWA for å ignorere terrorisme
Neste artikkelJøde kun med jødisk far?
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise