Arafat «godtar» Clintons fredsplan

Den israelske avisen Ha'aretz hører, som mange vet, til på venstresiden i Israel. I Ha'aretz kommer palestinske synspunkter ofte fram. Israelske overgrep blir avslørt. Og kritikken mot de skiftende israelske regjeringene i alminnelighet og regjeringen Sharon i særdeleshet er ofte sterk og klar. Derfor virker det kanskje litt ekstra sterkt å lese lederartikkelen i denne avisen søndag 23. juni. Overskriften er Arafat er ikke overbevisende.

Der tar man for seg at Arafat sa i et intervju med samme Ha’aretz at han nå godtar den planen USAs forrige president, Bill Clinton, la fram like før han gikk av i januar 2001. Avisen skriver: «Den leksen den israelske offentligheten har lært de siste 21 månedene av Arafats oppførsel, er at vi ikke kan stole på hans ord, siden det er et uoverstigelig gap mellom det han sier og det han gjør».
Avisens lederskribent skriver videre: «Til og med mange israelere som er sterkt kritiske til sin egen regjering for dens bidrag til å puste til flammene og dens manglende vilje til å gi diplomatiske kanaler en sjanse, kan ikke ha tiltro til Arafats forsonlige erklæringer. Han må dømmes etter hva han gjør og hva han unnlater å gjøre, og dette er systematisk og utvetydig det motsatte av de erklæringene han kom med» om dette.

Avisen skriver videre at Arafat ikke har forklart hva som har forandret seg siden Clintons forslag ble avvist. Og når Arafat uttrykker støtte til de palestinske intellektuelle som uttaler seg mot terror, er det ikke troverdig. Som leder har han ganske andre midler til rådighet enn å støtte et protestskriv. Han kan stanse, eller i hvert fall begrense, de morderiske angrepene.

I tillegg til sine gjerninger skal Arafat også dømmes etter hva han sier til sine egne, i motsetning til det han sier til israelerne og til verden, mener Ha’aretz. I disse talene velsigner han terrorangrepene. Og selv når han tilsynelatende tar avstand fra dem, dropper inn et hint om det motsatte. Han har f. eks. gjentatte ganger referert til avtalen mellom profeten Muhammed og Quresh-stammen (Muhammed inngikk en avtale med dem som han siden brøt). Dermed sier han avtaler med jødene er bare taktiske, og det gir hans ord et helt annet innhold.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelOperative ledere for terror er satt ut av spill
Neste artikkelStørre trussel mot USA enn Saddam Hussein?
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise