Ny slankemaskin skal erstatte fettsuging

Israel er trolig det landet i verden hvor det blir gjort flest oppfinnelser og oppdagelser (i forhold til folketallet). Det gjelder særlig innenfor medisin og høyteknologi, og ikke minst i skjæringspunktet mellom disse feltene.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

To israelske leger, Ami Glicksman og Yoram Eshel, har funnet opp en maskin som de håper kan erstatte fettsuging, i hvert fall i mange tilfeller. Den er foreløpig bare brukt på griser, og det var vellykket. Det er meningen snart å forsøke den på pasienter. Om halvannet år håper de å ha maskinen i salg.

Prinsippet bak maskinen er at den sender en sterk ultralyd mot de områdene hvor underhudsfettet skal fjernes. Lyden skal ødelegge celleveggen i fettcellene. En behandling varer 30-45 minutter, og kan rettes mot to-tre områder. De fettcellene som blir ødelagt, flyter ut i kroppen og blir fjernet ved lymfe- og immunsystemet, og forsvinner ut av kroppen på 10 dager. På en behandling kan opptil 500 cm3 (en halv liter) fett fjernes. Det må gå en måneds tid mellom hver behandling.

Det er ingen bivirkninger, ifølge oppfinnerne. “Den eneste smerten er på pasientens lommebok.” Det er ingen oppvarming, og ingen andre celler enn fettcellene blir berørt.

Virkningen kan rettes spesielt mot utvalgte deler av kroppen, slik at behandlingene kan bidra til å forme figuren. Et dataprogram sørger for at strålene alltid rettes der hvor de skal, selv om pasienten skulle bevege seg.

Hver maskin ventes å koste et par millioner kroner.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelVil møte Hamas-ledere
Neste artikkelFem utlendinger blant sju drepte, 86 skadet
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise