Hvordan startet intifadaen?

I sin spalte i Jerusalem Post skriver Saul Singer den 16. august om Marwan Barghouti. Barghouti sitter for tiden i israelsk fengsel rettssaken mot ham er nå begynt for alvor. Fatah, som Barghouti var leder for, står bak en stor del av terroren som er rettet mot jøder siden intifadaen startet i september 2000. Han ble arrestert under en av Israels aksjoner på Vestbredden i vår.

I sin spalte i Jerusalem Post skriver Saul Singer den 16. august om Marwan Barghouti. Barghouti sitter for tiden i israelsk fengsel rettssaken mot ham er nå begynt for alvor. Fatah, som Barghouti var leder for, står bak en stor del av terroren som er rettet mot jøder siden intifadaen startet i september 2000. Han ble arrestert under en av Israels aksjoner på Vestbredden i vår.

Et år etter starten, 29. september 2001, ble Barghouti intervjuet av den arabiske dagsavisen al-Hayat. Der sa han følgende: “Jeg visste at slutten av september var den siste perioden før eksplosjonen. Men da [Ariel] Sharon gikk opp til al-Aksa-moskeen, kom det mest passende tidspunktet for at intifadaen skulle bryte ut. …. Vi forsøkte å skape trefninger uten å lykkes på grunn av meningsforskjellene som oppstod med andre i Al-Aqsa-området akkurat da. … Etter at Sharon forlot stedet, ble jeg igjen der i to timer og diskuterte hvordan vi skulle svare og hvordan det var mulig å reagere i alle byene og ikke bare i Jerusalem. Vi kontaktet alle [de palestinske] fraksjonene.” (Singer henviser til www.jcpa.org)

Til sitatet tilføyer Singer: Det krever stor innsats å organisere spontane oppstander, ser det ut for.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkel“På terroristenes A-lag”
Neste artikkelNytt Irak-regime vil tjene hele regionen
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise