Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Slik begynte krigen

Dette er noen få punkter fra en lang artikkel av Khaled Abu Toameh, fast reporter i Jerusalem Post. Den het Hvordan krigen begynte og ble publisert 19. september i år. Den handler om oppkjøringen til intifadaen, som begynte i slutten av september 2000.

september i år. Den handler om oppkjøringen til intifadaen, som begynte i slutten av september 2000.

14. august 2000 sa politikommisjonæren, Ghazi Jabali, til den offisielle palestinske avisen Al-Hayat al-Jadida: «Det palestinske politiet vil lede det edle palestinske folket når timen for konfrontasjon kommer.»

24. august sa den palestinske justisministeren Freih Abu Middein til den samme avisen: «Volden nærmer seg og palestinerne er villige til å ofre 5000 drepte og sårede.»

30. august stod det i Al-Sabah (Morgenen): «Vi vil gå framover og erklære en alminnelig intifada for Jerusalem. Tiden for intifada er kommet, tiden for hellig krig (jihad) er kommet.»

Palestinske sikkerhetsoffiserer ble intervjuet i palestinske medier og snakket åpent om en væpnet kamp som nærmet seg.

Sommeren 2000 var det 40 treningsleire for palestinske tenåringer. De trente i «væpnet motstand».

Imamer som Arafat hadde utpekt på Vestbredden og i Gaza, begynte å preke åpent om Israel som «den zionistiske fienden». De oppildnet alle muslimer til å mobilisere til krigen mot «de vantro». [Slike taler ble sendt på palestinsk TV.] En predikant sa: «Alle våpen må rettes mot jødene, Allahs fiender, den forbannede nasjonen i Koranen, de som Koranen beskriver som aper og svin, som tilber kalver og avguder.» Andre imamer talte om å «frigjøre» ikke bare Jerusalem, men også Haifa og Askelon – altså hele Israel.

Palestinske medier anklaget Israel for å ha spredt narkotika blant palestinsk ungdom. Israel ble også beskyldt for å ha plassert tyggegummi som fremmet seksualdriften i palestinske butikker! Hensikten skulle være å gjøre palestinske kvinner til prostituerte. Israel skulle også ha spredt «radioaktive belter» som forårsaker kreft!
Propagandaen virket: 3. august viste en meningsmåling at to tredeler av palestinerne støttet en ny intifada.

Vi viser til artikkelen Hvordan startet intifadaen? Der gjengir vi et sitat av Marwan Barghouti, lederen for Fatahs militære fløy Tanzim. Han forteller hvordan han organiserte den palestinske oppstanden etter at Sharon besøkte Tempelplassen.

Den palestinske kommunikasjonsministeren, Imad Faluji, sa 11. oktober 2001 at volden var planlagt lenge før Sharons «provokasjon»: «Den som tror at intifadaen brøt ut på grunn av Sharons besøk til Al-Aksa-moskeen, tar feil, selv om besøket var dråpen som fikk begeret til å flyte over for palestinerne. Intifadaen var planlagt på forhånd, helt fra president Arafat kom tilbake fra Camp David-forhandlingene….»
Dette var bare et lite utvalg av stoffet Toameh presenterte.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart