Stor islamsk demonstrasjon

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

20. september deltok ca. 60 000 israelske arabere i en stor demonstrasjon. Den fant sted på den kommunale fotballbanen i Umm el-Fahm, som er en arabisk by i Israel. Demonstrasjonen var organisert av den radikale, fundamentalistiske grenen av Islamsk bevegelse. I motsetning til enkelte andre islamske retninger ønsker denne ikke å delta i valg til Knesset.

Denne årlige “festivalen” begynte med ett minutts stillhet til minne om de 13 israelske araberne som ble drept i trefningene i oktober 2000. Den ble holdt under slagordet “Al Aksa er i fare”. I en periode hvor muslimene stenger alle kristne og alle jøder ute fra å besøke Tempelplassen, og Israel har bøyd seg for det, kjører man altså på at Israel vil ødelegge moskeen! Deltakerne ropte taktfast: “Med blod og ånd skal vi frigjøre Al Aksa!”, med en kjempemessig plakat av moskeen i bakgrunnen.

Slagordene og talene angrep USA og Israel. Sharon-regjeringen har hele ansvaret for blodsutgytelsene. Ingen fordømte terroren, selv om bevegelsen offisielt er imot “drap på uskyldige sivile”. Men i deres øyne er ingen israeler, uansett kjønn og alder, en “uskyldig sivil”, for alle israelere deltar på ulike vis i krigen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelFor sent med våpeninspeksjon i Irak
Neste artikkelIngen statsminister før palestinsk stat
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no