Arrow klar

I den krigen mot Irak som ser ut for å komme, må Israel regne med angrep av raketter denne gangen også. Forrige gang skulle Patriot-raketter forsvare Israel, men de hadde liten virkning. Nå skal disse rakettene være forbedret.Men israelerne har større forventninger til Arrow-raketten, som de har utviklet selv med delvis finansiering fra USA.

I den krigen mot Irak som ser ut for å komme, må Israel regne med angrep av raketter denne gangen også. Forrige gang skulle Patriot-raketter forsvare Israel, men de hadde liten virkning. Nå skal disse rakettene være forbedret.
Men israelerne har større forventninger til Arrow-raketten, som de har utviklet selv med delvis finansiering fra USA.

Nylig ble batteri nr. 2 med denne raketten klart for bruk. De to batteriene skal til sammen kunne forsvare store deler av Israel, særlig av de tettest befolkede områdene. Noen områder blir også dekket av begge batteriene. Når et tredje batteri er på plass, vil hele Israel være beskyttet.
Systemet er bygd rundt en meget kraftig radar. Strålene fra radaren har ført til en viss motvilje fra befolkningen i de områdene hvor rakettene er utplassert. Det er inngått avtaler om begrensninger i bruken i fredstid.

Prinsippet er at Arrow-raketten blir skutt ut mot en innkommende rakett, og treffer den nokså høyt oppe og langt borte fra målet. Arrow-raketten eksploderer og ødelegger den fiendtlige raketten. Det har vært flere vellykkede tester.

Ingen tror at Arrow-systemet kan gi en fullstendig beskyttelse. Men det regnes som det beste rakettforsvarssystemet i verden akkurat nå.

 

 

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelPA trapper opp mot Hamas
Neste artikkelForventer at Israel svarer mot Irak
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise