MIFFs debattforum hacket

Hackerne som søndag 17. november brøt seg inn i MIFFs debattforum etterlot seg signatur med arabiske skrifttegn. (Skjermbilde tatt kl. 13.50 søndag 17. november.) Søndag ettermiddag ble MIFFs debattforum slettet. Hackerne la igjen en signatur på arabisk hvor det heter: "Jeg er en arabisk hacker." Dette var det siste angrepet av en rekke den siste uken. Det begynte tirsdag da en hacker endret forumets tittel og undertittel til: "Cybers Satans Cracking Group Brazil rulez" Ved to andre anledninger endret hackeren(e) forumets navn. Lørdag 16. november la de igjen meldingen: "WHA was here. Flags: Plese dont attack muslims" Mandag 18. november klarte vår Internettleverandør å få lagt inn igjen en versjon av debattforumet som inneholder innlegg til og med fredag 15. november. Hackerne har sannsynligvis utnyttet et sikkerhetshull i forumløsningen som MIFF bruker. Løsningen er bygd opp på en åpen kildekode, og kan ha inneholdt svakheter som hackerne har utnyttet. MIFFs forum er nå oppgradert, og skal ikke inneholde kjente sikkerhetshull. Angrepet gikk ikke ut over MIFFs redaksjonelle stoff, som er langt bedre beskyttet. Overfor våre deltakere i forumet vil redaksjonen dypt beklage det inntruftne. Vi vil gjøre det vi kan for at dette ikke skal gjenta seg.

Hackerne som søndag 17. november brøt seg inn i MIFFs debattforum etterlot seg signatur med arabiske skrifttegn. (Skjermbilde tatt kl. 13.50 søndag 17. november.) Søndag ettermiddag ble MIFFs debattforum slettet. Hackerne la igjen en signatur på arabisk hvor det heter: «Jeg er en

arabisk hacker.»

Dette var det siste angrepet av en rekke den siste uken. Det begynte tirsdag da en hacker endret forumets tittel og undertittel til:
«Cybers Satans Cracking Group
Brazil rulez»

Ved to andre anledninger endret hackeren(e) forumets navn. Lørdag 16. november la de igjen meldingen:
«WHA was here. Flags: Plese dont attack muslims»

Mandag 18. november klarte vår Internettleverandør å få lagt inn igjen en versjon av debattforumet som inneholder innlegg til og med fredag 15. november.

Hackerne har sannsynligvis utnyttet et sikkerhetshull i forumløsningen som MIFF bruker. Løsningen er bygd opp på en åpen kildekode, og kan ha inneholdt svakheter som hackerne har utnyttet. MIFFs forum er nå oppgradert, og skal ikke inneholde kjente sikkerhetshull.

Angrepet gikk ikke ut over MIFFs redaksjonelle stoff, som er langt bedre beskyttet.

Overfor våre deltakere i forumet vil redaksjonen dypt beklage det inntruftne. Vi vil gjøre det vi kan for at dette ikke skal gjenta seg.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelRevurderer all støtte til den arabiske verden
Neste artikkelHar inntatt hele Hebron
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise