Nusseibeh utestengt fra universitet

Vi har flere ganger omtalt Sari Nusseibeh. Han er blant annet representanten for PLO, Arafats "paraply-organisasjon", i Jerusalem.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

I artikkelen  Palestinsk strid om Jerusalem fortalte vi at Arafat har utnevnt en ny mann, Samir Ghosheh, til å gjøre mye av det samme som Sari Nusseibeh, uten å avklare forholdet mellom de to. Det har også vært ulike utspill fra andre palestinske organisasjoner som ville ta avstand fra Nusseibeh, og til dels har truet ham.

Bakgrunnen er at Nusseibeh flere ganger har uttalt at palestinerne må oppgi “retten til å vende tilbake”. Denne “retten” går ut på at 6-700.000 arabere som flyktet fra Israel i 1948, og deres 4-5 millioner etterkommere, skulle ha en “rett” til å vende tilbake og overta sine gamle eiendommer. Denne problematikken er nærmere behandlet i  Med rett til landet.

Det største palestinske universitetet på Vestbredden heter an-Najah. Mandag 13. januar var det et seminar der. Det hadde tittelen Politiske utviklingstrekk på den palestinske arenaen. Et av emnene på sakslisten var Nusseibeh-Ayalon-dokumentet. Ami Ayalon er israeler, tidligere sjef for etterretningsorganisasjonen Shin Beth. I dokumentet skisserer Nusseibeh og Ayalon sammen et forslag til løsning, en løsning som blant annet innebærer at palestinerne gir opp “retten til å vende tilbake” (en “rett” ingen andre flyktninger fra den tiden har hatt).

Da Nusseibeh møtte opp på universitetet for å delta i seminaret, kom han ikke inn. Et stort antall palestinske studenter stengte fysisk veien for ham. Noen hadde plakater som kalte ham en forræder, andre snakket stygt til ham. Han ble tvunget til å forlate området til dette palestinske universitetet.

Dr. Abdel Sattar Kassem, en universitetsprofessor som har erklært seg som motkandidat til Yasser Arafat hvis og når det en gang blir valg, sier at fellesdokumentet fra Nusseibeh og Ayalon ikke representerer “den palestinske gaten” (folk flest), fordi det fratar det palestinske folket sine lovlige rettigheter, særlig “retten til å vende tilbake”.

Studentrådet på universitetet, hvor det muslimske Hamas står sterkt, arrangerte en avstemning før seminaret. 87 % av studentene var imot å gi innrømmelser angående “retten til å vende tilbake”. De andre 13 % sa at de ikke hadde noen mening om saken.

Kilde: En artikkel av Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post 14. januar 2003.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelFant 11 tomme kjemiske krigshoder
Neste artikkelArafat støtter skurkene
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise