Massedrapsvåpen fra Europa til bruk mot Israel

Moshe Arens sa i 1991: Europeiske land har vært villig til å gi Saddam Hussein hvilke våpen som helst, inkludert atomvåpen, så lenge de trodde at våpnene skulle brukes mot Israel.

Moshe Arens har i mange år vært en framtredende politiker i Israel. Han representerer Likud. Ved det kommende valget stiller han ikke opp, blant annet på grunn av høy alder. Men den nåværende atmosfæren av personlig vinning og bruk av tvilsomme metoder passer dårlig for Moshe Arens, som er respektert i alle fløyer i Israel som en mann med stor personlig integritet.

Under Golfkrigen i 1991 var Moshe Arens forsvarsminister i Israel. 3. februar dette året holdt han en tale. Deler av talen var gjengitt i Israels radios sending på engelsk, og vi refererer etter den.

Moshe Arens sa at det er trukket mange paralleller mellom Hitler og Saddam Hussein. (Nå i 2003 er “utviklingen” kommet lenger – nå er det visst helst president Bush som blir sammenliknet med Hitler.) Men, sa Arens, en av de store forskjellene mellom Hitler og Saddam Hussein lå i verdens reaksjon på dem: Verden bøyde seg for Hitler i altfor stor grad, men den gav ikke Hitler våpen. Men verden, også vestlige land, har rustet opp Saddam Hussein.

Hadde det stått til Frankrike, ville Saddam Hussein for lengst hatt atomvåpen [altså lenge før 1991]. Frankrike bygde et atomanlegg i Irak, og det anlegget kunne brukes til å framstille atomvåpen. Israel forhindret dette ved å bombe anlegget, en handling som skaffet Israel meget sterk fordømmelse [ikke minst fra Norge, men også fra USA og resten av verden. Dette var i 1981.]

Tyske, franske og italienske firmaer har hjulpet Saddam Hussein med å skaffe seg store mengder giftgass, mens myndighetene i disse landene har lukket øynene solid igjen. Tyske firmaer har hjulpet Irak med å bygge om rakettene sine slik at de kan nå Israel.

Saken er, sa Moshe Arens: Vestlige land hadde ingen betenkeligheter med å gi Saddam Hussein hvilke massedrapsvåpen som helst så lenge de trodde at han skulle bruke dem mot Israel.

Først da vestlige interesser kom inn i bildet, ble holdningen til Saddam Hussein en annen.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelNusseibeh utestengt fra universitet
Neste artikkelKraftig anti-Israel fokusering
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise